Talpa Media zet Management Development Programma op touw

Behoefte aan persoonlijke ontwikkeling bij medewerkers groeit:

Talpa Media zet Management Development Programma op touw

Een investering in de toekomst van het bedrijf, zo omschrijft Moos Stafleu het Management Development Programma dat Talpa Media recent is gestart in samenwerking met Mind Work Productions. Moos is Manager Human Resources bij het mediabedrijf en weet hoe belangrijk het is om als organisatie persoonlijke groei te faciliteren: “We gaan steeds meer af van het klassieke model zoals het altijd was; de baas vertelt hoe jij het doet en dat is het. De generaties van nu zijn veel mondiger en durven aan te geven waar hun behoefte ligt. Die behoefte kwam duidelijk naar voren bij onze medewerkers enquête in 2017. Mede hierdoor hebben we de keuze gemaakt om onze managementstijl aan te passen van High Demanding naar High Performance. Wij zijn Talpa Academy gestart met praktische workshops, technische workshops, coaching en interne trainingen. Recent hebben wij hier een Management Development Programma aan toegevoegd, voornamelijk voor onze jong leidinggevenden binnen Talpa Producties (uitvoerend producenten, productieleiders, hoofdredacteuren en eindredacteuren).”

Management Development Programma

De uitvoerend producenten, productieleiders, hoofdredacteuren en eindredacteuren bij Talpa Media geven leiding aan een team en moeten onder hoge druk presteren. Daarbij ligt de gemiddelde leeftijd van de medewerkers bij het mediabedrijf rond de 33 jaar. Om de vaak jong leidinggevenden de ruimte te geven om de leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen die zij nodig hebben in hun functie, heeft Talpa Media de samenwerking gezocht met Mind Work Productions. Samen hebben zij het Management Development Programma opgezet.

Moos: “Change Agency Mind Work Productions is al jaren een waardevolle partner voor ons vanuit hun werk achter de schermen. Zo begeleiden zij onze medewerkers en de kandidaten die aan onze programma’s meewerken op psychologisch vlak. Zij kennen daardoor de dynamiek van een productiemaatschappij: veel deadlines, live programma’s en het begeleiden van jonge mensen. Dat is een zeer waardevol ingrediënt gebleken voor het succesvol maken van dit traject. De manier van werken van Mind Work Productions is voor ons een enorm inspirerende en positieve ervaring.”

Aan het Management Development Programma hebben 42 medewerkers van Talpa Media meegedaan. Het traject dat zij hebben doorlopen bestaat uit een gezamenlijke kick-off, een 0-meting, 360 graden feedback, vijf trainingen per persoon, intervisie en een 1-meting (evaluatie). Elke medewerker was vrij om zelf te kiezen aan welke trainingen hij of zij deel wilde nemen. De thema’s waaruit gekozen kon worden waren zelfmanagement, communicatie, teams, leadership en vitaliteit. Moos: “Het feit dat dit traject geheel is afgestemd op de persoonlijke ontwikkelingskansen voor de medewerkers, maakt dat het programma enorm positief is ontvangen. Dat zag je alleen al in het enthousiasme waarmee zij de trainingen zijn ingegaan. Mensen hebben echt honger naar dit soort dingen.”

Een reactie van een van de deelnemers luidde als volgt: “‘Ik vind het heel fijn dat Talpa deze workshops aanbiedt. Ik heb het idee dat iedereen er blij mee is. Het is ook goed voor het team-gevoel. Daarbij heb ik de inzichten gekregen dat ik beter voor mezelf moet zorgen, dan ben ik een leuker mens én ben ik beter in mijn werk. Schuldgevoelens als ik een keer eerder naar huis ga of thuis werk zijn niet nodig, ik neem mijn verantwoordelijkheden toch wel. Dat zijn waardevolle lessen.”

Talpa Academy verder uitbouwen

Momenteel lopen de laatste evaluaties met de deelnemers aan het eerste Management Development Programma. Maar aan de samenwerking komt nog geen eind. Moos: “De focus op persoonlijke ontwikkeling is niet alleen goed voor de individuen die aan de trajecten deelnemen, ook brengen we zo het niveau van ons bedrijf omhoog. De nieuwe jong leidinggevenden binnen Talpa Media en Talpa Producties zullen om die reden een soortgelijk traject starten. En daarnaast blijven we Talpa Academy verder uitbouwen met nieuwe workshops/trainingen en opleidingen.”