Podcast

"Ongemak dient de mens"

Ongemakkelijke situaties gaan we het liefst uit de weg. Of het nou gaat om een slecht functionerende collega, foute grappen, of wat je zegt tegen iemand die ernstig ziek is. Dit ongemak leidt tot omtrekkende bewegingen en ‘niets aan de hand’-gesprekken waarbij iedereen de olifant in de kamer ziet, maar niemand hem benoemt.

We zijn allemaal op zoek naar geluk, maar in een leven als een Instagramplaatje schijnt altijd de zon en is er geen plaats voor onzekerheid, schaamte, angst of somberheid. Tegelijkertijd liegen de cijfers er niet om: steeds meer mensen voelen zich eenzaam en ongelukkig. We raken het vermogen kwijt om met tegenslag en gevoeligheden om te gaan. Maar wie daadwerkelijk een betekenisvol leven wil leiden, moet zich daarvoor durven openstellen en het ongemak aangaan. Dat vergt zowel kwetsbaarheid als moed.

In de podcast-serie ‘Ongemak dient de mens’ gaat Johan Veneman in gesprek met mensen die veel van ongemak weten, voor ongemak zorgen en elke dag met ongemak te maken hebben.

De podcast vind je hier:

Luister op Spotify Luister op iTunes