Omnicom Media Group medewerkers boksen elkaar de verandering in

November 2018

Een waardevol cadeau. Zo omschrijft Charlotte Goekoop van Omnicom Media Group de impact van onze trainingen. Waardevol voor persoonlijke ontwikkeling en -daarmee- voor organisatie ontwikkeling. Dat Charlotte ambassadeur is van Mind Work Productions steekt ze niet onder stoelen of banken. Heilig overtuigd van de benefits van persoonlijke groei op organisatiegroei strijdt zij voor impactvolle trainingen bij de organisaties waar zij verantwoordelijk is. Als HR Manager kan zij het verschil maken en dat is precies wat zij doet. Samen met ons faciliteert zij verandering; levert ze impact. En ze geniet. Ze geniet van de groei van individuen, van teams en van haar organisatie. Een olievlek, noemt ze het gekscherend. En die olievlek kan haar niet groot genoeg zijn.

Omdat we mensen graag op het podium zetten, hebben we Charlotte uitgedaagd om haar ervaring met ons te delen. Deze keer online in plaats van in Toomler 😉 Wil je liever in een persoonlijk gesprek haar verhaal horen, voel je dan vrij om haar te benaderen. Het woord is aan Charlotte.

Mind Work Productions ken ik al een tijdje. Bij mijn vorige werkgever, Viacom, faciliteerden zij het managementprogramma. Zelf ben ik destijds gecoacht door een van de change agents. Dat is mij destijds niet in de koude kleren gaan zitten; ben diep door het stof gegaan. Uiteindelijk heeft het mij dichter bij mijzelf gebracht. Dat is praktischer dan het klinkt: ik ken mijn kracht, ik ken mijn zwakte en ik heb geleerd hoe ik daarmee om kan gaan. Het heeft mij zowel persoonlijk als zakelijk verder gebracht.

Belevingselement was doorslaggevend

Bij Omnicom, het bedrijf waar ik nu aan het bouwen ben, zochten we een bureau dat ons verder brengt door middel van leiderschaps- en talentprogramma’s. We hebben meerdere bureaus gesproken. Stuk voor stuk goede bureaus. Het doorslaggevende element van de keuze voor Mind Work Productions zat ‘em in het ‘belevingselement’ van de trainingen die zij organiseren: het podium op met de presentatietraining of het gebruik van spinnen en slangen als het gaat om belemmerende overtuigingen. De ervaring die je hiermee opdoet, zal je altijd bijblijven als je weer in je valkuil schiet. Dat sprak ons enorm aan. Het kennisniveau van alle bureaus was hoog, maar Mind Work Productions weet deze kennis op dusdanige manier toe te passen dat mensen zich gelijk vertrouwd voelen; we hebben allemaal onze bijzonderheden en die zijn allemaal oké. Iedere change agent die ik ontmoet heb, kent het klappen van de zweep; kent de worstelingen en de dynamiek van het leven. Dat zorgt voor verbinding. Er is openheid, gelijkwaardigheid en vertrouwen; ze zijn wat ze verkondigen. Volgens mij voorwaardelijke elementen om kwetsbaarheid te durven tonen. Wat mij zo aantrekt aan de organisatie is hun persoonlijke benadering en de oprechtheid daarvan. Wie je ook spreekt. Zo ben ik laatst naar de ambassadeursdag geweest en kreeg ik een enorm enthousiaste reactie van Johan; een man die ik één keer eerder gezien heb. Het kwam uit zijn tenen. Hoe welkom kun je je voelen als mens?

Groei door confrontatie

Wij gaan boksen en krijgen paardencoaching, al naar gelang de persoonlijke behoefte. Het leuke van die trainingen is dat het niet theoretisch is; sec het waarnemen van jouw ervaring, de bewustwording van de emoties die je ervaart, geeft aan wat je nodig hebt. Je wordt geconfronteerd met hoe je bent. Ben je daar blij mee? En wat zou je kunnen doen om anders te zijn? Het is een totaal andere insteek dan de traditionele klasjestrainingen.

Recent hebben we een presentatietraining afgerond met Mind Work Productions. Daar sta je dan ineens op het podium van Toomler! Het leerzame element van deze training zit in het gênante: door buiten je comfortzone te treden, groei je. En doordat je allemaal in die gênante situatie zit, verbind je met elkaar. Het is een ervaring die bijblijft; die impact heeft.

Waardevolle investering

Wij investeren in talentprogramma’s omdat organisaties beter worden als de individuen die eraan bijdragen groeien. Niet alleen qua kennis, maar vooral ook wat betreft zelfkennis en drijfveren. Daarnaast investeren we in managementprogramma’s. Dat doen we omdat management echt een vak is. Goede managementvaardigheden zijn cruciaal voor organisatiesucces. Een van de belangrijkste skills is verbinding maken. Zonder verbinding geen goede samenwerking en zonder goede samenwerking geen goed resultaat.

Zo’n training is een mooi cadeau om te geven én te krijgen. Je wordt bewuster van wie je bent; van de keuzes die je maakt. Op die manier kom je sterker in het leven te staan. Zelf sta ik in januari in de ring: ik ga mijzelf verbeteren door te boksen. En ironisch genoeg ga je tijdens zo’n training niet zozeer in gevecht met je opponent: de grootste tegenstander ben je zelf. En precies daar zit de groei. Dat heeft Mind Work Productions goed in de gaten. De impact die zij brengen laat zich moeilijk onder woorden vatten. Je moet het gewoon ervaren. Once you go MWP, you never go back [lacht].

Charlotte Goekoop

In de media

Wij Noord-Holland